Chocolademousse |
|
Benodigdheden voor 4 personen | |
150 gr bittere chocolade | |
2 eieren | |
3 eetlepels suiker | |
1 eetlepel cacao, ontvet | |
2cl Grand Marnier | |
2 dl slagroom | |
Bereiding | |
Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie. | |
Klop de 2 eidooiers met 2 eetlepels suiker schuimig, de suiker moet geheel opgelost zijn. | |
Klop ook cacao en Grand Marnier erdoor. | |
Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend de overige eetlepel suiker toe. | |
Klop de slagroom stijf. | |
Roer langzaam de gesmolten chocolade door het eimengsel. | |
Spatel voorzichtig slagroom en eiwitschuim door de massa. | |
Doe de mousse in een grote schaal, dek die af en laat ze enkele uren opstijven in de koelkast. | |
Smakelijk!! |
|