Witte chocolademousse met frambozen (of aardbeien, bosbessen, ... ) | |
Benodigdheden | |
Frambozen, aardbeien of bosbessen | |
200 gr mascarpone | |
3 dl room | |
150 gr witte chocolade | |
1 blaadje gelatine | |
Bereiding | |
Verkruimel de koekjes en doe telkens een laagje van 0,5 tot 1cm in een potje | |
Leg hierop het fruit (frambozen of aardbeien of bosbessen) | |
Laat het gelatineblaadje weken in koud water. |
|
Smelt de chocolade in 1dl room en roer er het uitgeknepen blaadje gelatine door. | |
Klop de resterende room op. Vermeng de chocolade met de mascarpone en de opgeklopte room. | |
Verdeel de crème in de potjes over het fruit en laat een paar uur opstijven in de koelkast. | |
Werk af met een stukje fruit en met geraspte chocade (fondant) | |
Smakelijk!! |
|