Marc Weyers werd geboren in Sint-Niklaas in 1966. Op 8-jarige leeftijd begint hij zijn muzikale opleiding. Op 17 kiest hij definitief voor hoorn en volgt vervolmakinglessen bij Mario Maes, hoorn-solist bij het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg. Reeds in 1988 slaagt hij in de toelatingsproeven voor Militair Muzikant en speelt hij in de muziekkapel van de Grenadiers in Brasschaat.

Een jaar later start hij zijn studies aan het conservatorium te Gent. Na zijn opleiding vervolmaakt hij zich bij Ive Hadermann, 1ste hoorn-solist bij het Nationaal Orkest van België. 

In 1995 slaagt hij in het examen als hoornist bij het Koninklijk Groot Harmonieorkest van de Gidsen.

Marc is een muzikaal manusje-van-alles en naast zijn taak als dirigent, is hij mede-stichter van het Groot Koperensemble Waesiana en musiceert hij regelmatig bij verschillende ensembles en orkesten zoals het VRO Filharmonisch Orkest, het kamerorkest "Prima la Musica", Houtblaaskwintet "Amici dell' Arte, Hoorntrio "Punto", ...

Dirigent harmonie-orkest

Marc Weyers

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Cedric Van Hof is een jonge

componist, arrangeur, orkestrator

en trombonist uit het Gentse. Na het

voltooien van de reguliere opleiding

slagwerk, trombone, muziektheorie

en compositie in het DKO, startte hij

in 2016 in het Koninklijk Conservatorium Gent met de studies klassiek trombone bij Luc De Vleeschhouwer en compositie bij Dirk Brossé.

Hoewel Cedric opgroeide in de Hafabra-cultuur (en hier ook meermaals muziek voor componeerde) is zijn visie intussen sterk verbreed. Hij zoekt nog elke dag naar nieuwe manieren om te kunnen vertellen met muziek.


Naast het componeren voor Hafabra schrijft hij ook regelmatig voor kamermuziekensembles, symfonieorkest en zelfs louter digitale bezettingen.

Naast de wondere wereld van het compositiespel speelt Cedric regelmatig mee in diverse symfonieorkesten en ensembles als freelance trombonist.


www.cedricvanhof.com

Dirigent instaporkest

Cedric Van Hof